mandag 9. april 2012

Siste påsketur...

Åres siste påsketur gikk først til Røed gård på Jeløen og så videre til Alby og Bredebukten for å nyte sol, oppholdsvær og vakker natur. Det ble ikke store shoppingen på Røed, selv om det var flere ting som veldig godt kunne tenke seg å bli med hjem.
Så kjørte vi videre til Alby, før vi tok turen gjennom løvskogen ned til Bredebukten. Skal hilse og si det blåste godt gjennom skogen. For meg som stort sett er vant til barskog, skal jeg hilse og si det var god trekk rundt oss. Men vi fant oss en lekrok hvor det var deilig å sitte og spise matpakkene, drikke varm kaffe, en og annen bit fra muleposen og bare nye det gode samværet. 
Vinden ga seg ikke den, snarer tvert i mot, så etter en stund var det både store og små som hadde fått nok vind i håret for hele påsken og lange tider fremover. Da gikk turen hjemover, og hvor det ble grillet  marinert svineribbe og som ble servert med ovnsbakte potetbåter og en stor god salat. Og jo... Og så kom det noe godt i glassene da.

I dag øser det ned. I morgen er det meld MYE regn. Jeg er spent på hvor mye NSB vil svikte pga regnet. At de kommer til å svikte kan jeg garantere, fordi jeg skal hente lillebroren til Nanna i barnehagen i morgen og den må jeg rekke...

Nå venter en and som skal bindes opp, før den ryker i ovnen. Mon tro om ikke Kjapp (bilen min) må bli hjemme i kveld sånn at det er mulighet til å få noe godt  glasset også.

fredag 6. april 2012

Litt slapp påske

Så var det blitt min tur til å innta horrisontalen. Uken er blitt tilbrakt på jobb, men før jeg gikk hjem onsdag ettermiddag, var formen heller begredelig og slapp. I går var den betraktelig bedre, så det ble tur til Vardåsen, 116 moh, med gode venner. Bilde er tatt mot stedet jeg bor, og et av de små hvite husene er mitt. Det er alltid morsomt å se verden fra et annet perspektiv enn det en vanligvis gjør.
 
Etter turen i går var vi samlet til stor, god Skjærtorsdagmiddag. Måltidet kan vet kort oppsummeres med Greek lamb goes Norwegian med alt som hører med. Formen min dalte betraktlig i løpet av kvelden og ente med dundrende hodepine og feber. Da er det godt å ikke skulle måtte gjøre noe i dag, og rett og slett kunne nyte en dag med høyt hår, pysj og en god gammeldags cowboystrekk på sofaen dersom behovet melder seg.

Innimellom blir det strikket litt på genseren på Storebroren til Nanna, og drukket store mengder av den gode te og kaffe og lest litt i Camilla Läckbergs Predikanten, sånn i påskekrimmens tegn.

I morgen venter påskemiddag med lammestek og riskrem(!) hos venner, og forhåpentligvis lett kupping av underholdningen med adjektivhistorie, zorba og stordans. Tiden vil vise i hvilken grad og form det hele ender!