søndag 26. oktober 2008

2,5 X 3,5 inch...

..., og så har jeg også blitt bitt av ATC-basillen. Har vært veldig facinert en stund, og for ca en måned siden var jeg på kurs med Tonje hos Minne-hjørnet hvor ATC'er var tema. Det var super morsomt. Etter kurset avtalt vi en liten"swapp" for å bytte oss kursdeltagere i mellom. Jeg var helgira da jeg kom hjem, og satte i gang.

Resultatet ble 11 ATC'er med alkoblekk-bakgrunn. Så har jeg stempelt opp grønne sommerfugler og hatt på DiamodGlaze. Så stempelt jeg den samme sommerfuglen i gull litt rundt om kring, sånn at når du beveger ATC'en så får den litt ekstra spill. Tilslutt monterte jeg alle på gult papir og drodlet med hvit penn rundt kanten. Nå har alle de andre som var på kurset fått sine ATC'er, og nå kommer det stadig en og annen ATC dumpende helt av seg selv ned i postkassen min. Det er så morsomt og inspirerende.

Tusen takk Tonje for nok et kjempemorsomt kurs!!

Jentetur

Forrige helg, da det var stortreff i Ski, var jeg og fire kolleger på jentetur. Planen var å lage maaaaaange kort, skarvle masse, spise god mat og drikke god vin, - og hvis været tillot det, skulle vi utsette oss selv for frisk luft. Vi var tre som drog opp på fredag. Vi måtte ha en liten kulturstopp i Kongsberg og Martines landhandleri for å få med det vi ikke hadde rukket å kjøpe av stempelstæsjsaker før vi drog fra Oslo. Det var butikken sin, hadde alt det vi skulle ha og mere til :-) Svært fornøyde fortsatte vi opp i fjellheimen og klare for å skravle og produsere. Etter å ha røklagt hytta da vi skulle fyre i ovnen og spist ekte svensk "kjötfärspaj" fikk vi laget både kort og ATC'er. Lørdag forrmiddag kom de siste to og vi fant ut at frisk luft sikkert var lurt. Etter å ha gått ca 100 meter fra hytta ropte første mann:"Stopp, traktkantareller!!" Og vips fire hoder dukket ned i bakken for å plukke skogens gull, mens sistemann stod litt engstelig og sang mens vi hørte jegerne skyte elg på høydene et stykke unna. Resultatet av traktkantarellene vises under. Tror vi fant et sted mellom 4 og 5kg. Veie godsakene glemte vi i farta, men fikk i det minste brukt falsken med Jäger som "mål" for å vise mengdene. Ingen fyrstikkesker her i gården nei...
Tusen takk til de andre jentene for en kjempetur. Håper vi kan gjøre dette flere ganger!!

onsdag 15. oktober 2008

Å dele...

... er viktig, i hvert fall for meg. I januar, da jeg fikk diagnosen min (ADHD) saumfarte jeg nettet etter informasjon. Jeg fant masse om medisinering, bivirkninger og det jeg kaller standard behandlingsform, og lite eller ingenting om hva jeg kan gjøre selv, som bare er godt for kroppen og som ikke har noen skumle senbivirkninger, som kosthold og alternativ medisin. Tanker som "hvordan vil kroppen min reagere", "forandrer jeg personlighet", "når jeg tar en tablett, sier det bare "klikk" i hodet og så løser alt seg?" etc surret rundt i hodet til stor frustrasjon for meg og jeg tror også for mine nærmeste.
Etter å ha prøvd forskjellige preparater med svært forskjellig utfall valgte jeg å gå alternativt. Jeg har ikke gjort noe med kostholdet mitt enda, men jeg har fått en helt annen hverdag med homeopatiske medisiner. Konsentrasjonen min er bedre, den indre uroen min er mer eller mindre borte, mao jeg fungerer og det er deilig :)
Samtig som jeg har holdt på med dette har jeg blitt coachet og kost meg med Art Journals eller Kreativ Dagbok som er den norske betegnelsen. AJ'en har vært min siste skanse. Her kan jeg lage sidene så personlige eller upersonlige som jeg vil etter dagsform og humør.
Hvis du i din søken etter mer informasjon om alternativ behandling, om det er til voksen eller barn så kan de hjelpe deg på veien hos Proteinintolleranseforeningen og Balderklinikken.

søndag 5. oktober 2008

Litt bakpå...

Hver fredag legger Åshild ut en ny utfordring i Kreativ Dagbok. Jeg har stort sett vært flink og hengt med, men så forsvant inspirasjonen og da ble det hel tørke :-( De siste par tre ukene har jeg i hvert fall fått laget noen av utfordringene hennes. De virker som en utrolig god terapi, så jeg skulle ønske jeg var mere ajour.
Vi skulle lage selvportrett. Jeg har klippet meg ut i helfigur og limt meg oppå et vater. Akkurat da jeg laget siden følte jeg selv at jeg ikke var i vater, så dette ble veldig passende :-)
Så skulle vi lage en side meg rammer. For tiden så har jeg ADHD langt fremme i pannen etter at jeg selv fikk diagnosen i januar, og denne siden viser noen av symptonene som er typiske for jenter med diagnosen.
Og så skulle vi lage blåsebilde. Sånn som vi laget i barnehagen, maling på papiret og frem med sugerør og blåse mønster. Siden min er ikke så "full" av mønster, men den inneholder i det minste noen grønne menn, gule uhyrer or what not...


International Cardmaking Day #7

Vi skulle lage kort i jordfarger med temaet "hage" og det var ikke lov å bruke "kjøpeblomster", bare stemplede. I mangel på brune jordfarger, ble det mosegrønne i stedet :-)

Stempelet er fra Penny Black og fargelagt med tusjer fra LePlumeII før det fikk en liten dusj med vannflasken og ble trykket på 280g akvarellapir. Begge grønntonene er fra Bazzil, og "Grønn glede" er fra Minne-Hjørnet.

International Cardmaking Day #6

Gavelapp/tag i vintage stil og bidraget må inneholde minst en eyelet og bånd

Papiret jeg har skåret tagen ut i er 280g akvarellpapir. Selve tagen er stemplet med Distress ink "Walnut Stain" som jeg har hatt klar embossing på. Teksten er stemplet opp med "Barn Red" fra Memories. Begge stemplene er fra Stempelglede (Ornamental Collection og en av juleplatene). Til slutt har jeg brukt div eyelets og bånd

International CardmakingDay #5

OK, så var dagen i går, men så lenge fristen for å delta er i morgen (mandag) kl 10, er det bare å fortsette :-) Den 5 utfordringen var å lage et kort i sort/hvitt og med bruk av puslebrikke på en eller annen måte

Papirene jeg har brukt er fra Bazzil, både det hvite og det sorte. Stempelet er fra Rubber Stampede og er embosset med sort på 280g akvarellpapir

International Cardmaking Day #4

Så var det gjenbruk som var temaet, og det skulle ikke være et kort, vi skulle kun bruke et ensfarget og et mønstret ark og ingen motivstempler



Jeg har brukt en boks det har vært koffeinfri espresso i :-) Og ja, det ble ingen koffeinoverdose på meg i går *fnis* Mønsterpapiret er fra All My Memories, det ensfargede fra Bazzil, blomstene er fra Prima, rubb on til "Kaffe" er fra Making Memories

lørdag 4. oktober 2008

International Cardmaking Day #3

Den tredje utforddringen var å lage et kort helt fritt for stæsj... Når bånd og brads er stæsj, er det bare å legge i hodet i bløt og tenke :-)

Det grønne papiret er fra Bazzil, gullpapiret var en stor rest jeg hadde, sommerfugl-bakgrunnen er foamstamps jeg har stemplet på 280g akvarellpapir med VersaMark vannmerkepute og fargelagt med kritt. Tekststempelet som er fra Snuppeline design, er stemplet opp på 280g akva-papir med Brillinace pearlescent Thyme.

International Cardmaking Day #2

Den andre utfordringen var å lage et jul/vinterkort i blåtoner

Papiret er fra Bazzil, mønsterarket er en rest jeg hadde, motivet er fra Penny Black sin clear stamps plate, stemplet på 280g akvarellpapir og fargelagt med H2O, filtblomsten er fra Making Memories, den hvite blomsten har jeg heklet selv, metalpynten er fra Unik hobby, og tilslutt litt Scrappers Floss fra Karen Foster. Og så må jeg ikke glemme mormors symaskin som har bidratt med sømmen :-)

International cardmaking day # 1

Det er for en eneste gangs skyld er det stas å være syk og skulle holde seg inne. Det er International Cardmaking Day i dag. Jentene i Ett Trykk markerer dette med utfordringer annen hver time fra kl 10 her. Ikke nok med det, men 4 oktober er også Skillingsbollens dag. Mao det er virkelig en dag for å kose seg :-) Genial skillingsbolleoppskrift finner du her :-)

Til den første utfordringene skulle vi lage kort hvor vi kun brukte hvitt/lyst beige papir.

Papiret jeg har brukt er fra Bazzil (hvitt) og ColorMates (beige). Motivet er stemplet på 280g akvarellpapir med sort StazOn pute, båndet tror jeg er fra Bazzil, rubb on fra Ett Trykk, sommerfuglen fra Unik hobby, og sølv tråden den henger i, er fra Lamé Miky