torsdag 31. juli 2008

Vintage

Denne uken har Åshild utfordret oss til å lage en side i vintage-stil. Kult tenkte jeg da jeg så utfordringen forrige fredagog gikk på med dødsforakt. Kom på at jeg hadde et gammelt foto av meg i originale klær fra ca 1880 og det måtte jo være genialt å bruke, men hvor var det.... Jeg har lett høyt og lavt, men borte var det. Mens jeg lette fant jeg bildet jeg tok av Røros kirke, på martnaen for 8 år siden i 5 blå grader.Bakgrunnen er vanlig kopiark, malt med sort tegne/tusj blekk, så har jeg brukt et clear stamp fra Fancy Pants som jeg har stemplet med vannmerkepute og "fargelagt" stempelet med Perfect Pearls "pewter". Bildet har jeg skåret til og gitt en omgang med sandpapir i kantene før jeg herja løs med mere blekk for å elde det litt.

Tørke...

Har siden fredag hatt store planer om å lage en ny Aj-side i vintage stil. Fikk en knall idé på jobb, gikk hjem og begynte å lete og fant ikke... Trodde ikke 70 kvm og tre kjellerboder kunne inneholde så mye, men det gjør det... Fant mye annet mens jeg lette, så med litt flaks blir det orden på galskapen i kveld :-) Jeg får la underbevisstheten jobb litt her jeg sitter, og så får vi se hva som som skjer.

Ellers så har jeg tatt frem noen av min gamle håndarbeidsprosjekter, og de er det mange av. Har fått sydd ferdig noen tallerkendempere. Nå skal jeg bare legge opp falden, og så skal vi se om ikke jeg kan få lagt ut et bilde eller fler :-) Og som premie fordi jeg er nesten helt ferdig med tallerkendemperne har jeg begynt på en duk i hardangersøm... GULP!!! Litt skummelt, særlig fordi det skal klippes og bli hull og sånn... Kjenner jeg gruer/gleder meg litt allerede!

Ha en fortsatt knallfin dag, hvor enn du måtte være!

tirsdag 22. juli 2008

New Wheels

Da jeg var i København i fjor, ble jeg sittende utenfor en sykkelbutikk og vente, og helt til forrige uke har jeg tenkt på en av de syklene jeg så. Så da jeg var der forrige uke, måtte jeg innom å se, og nå er den min :-) *fnis* HURRA!!!!

Er den ikke fin?? Og så har jeg fått på deksel over bakhjulet sånn at jeg kan sykle med skjørt uten å få det inn i eikene. Og nå skinner solen i hovedstaden, så jeg må nok ut å sykle en tur i kveld. Det eneste som mangler er sykkelveiene i Danmark... Sukk... ;-) Og noen høye smørrebrød............................. Og ................

søndag 20. juli 2008

Sirkler og kvadrater

Åshild har lagt ut ny utfordring i Kreativ Dagbok. HURRA!!! Temaet var å bruke sirkler og/eller kvadrater, og som et tillegg skulle vi bruke mye tekst på siden. Jeg har hentet inspirasjon fra en utstilling på States museum for kunst i København. Den er om rammer, og hvordan de har endret seg gjennom årene og stilepokene. Morsomt!! Siden min er basert på noen av rammene fra empire-perioden som er med.
Bakgrunnen er 250g akvarellpapir som jeg har malt med vanlig vannfarge. Den største rammen er skåret ut i papir fra en parfymegaveeske. De andre rammene er skåret ut i samme akvarellpapir som bakgrunnen, og så har jeg fargelagt dem med enten H2O's eller Distress Reinkere og tilslutt har jeg pyntet litt på noen av dem med gull eller bronse penn. Inni rammene har jeg skrevet utstillingens navn på engelsk, hvor den var og hvilken tidsepoke jeg har funnet inspirasjonen fra.
Og skulle du tilfeldigvis være i du København og synes rammer, stilarter og kunsthistorie er morsomt, så ta deg en tur til museet i Sølvgade. Kan anbefales :-) Sjekk http://www.smk.dk/ for å sjekke åpningstider og hvor lenge den varer :-)